Bodócs és Bodócs

Ügyvédi Iroda

 

Dr. Bodócs Krisztián
ügyvéd
Ingatlanforgalmi szakjogász
Ingatlanjog
, cégjog

 

Dr. Bodócs Ádám
ügyvéd

Ingatlanjog, öröklési jog, cégjog

 

Tel.: 06-1-321-3465
Mobil: 06-20-562-5906

Levél küldése


Címszavak:

 

Az oldalt Dr. Bodócs Krisztián ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja tartja fenn. Ügyvédi szolgáltatások.

 

Egyéb címszavak: ügyvédi, bt, válóper, válás, bontóper, teÁor, lawyer, kártérítési, céges, családjogi, keresés, eltartási, bt, ingatlanos, öröklés, végrendelet, lakás, vásárlás

 


 

INGATLAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

Az ingatlan adásvételi szerződés ("ingatlan átírás") a legtipikusabb és leggyakoribb tulajdonjog átruházási forma az ingatlanok adása, vétele körében. A polgári törvénykönyv értelmében az ingatlan adásvételi szerződés érvényességéhez a szerződés írásba foglalása szükséges.

Az ingatlan-nyilvántartási törvény rendelkezése szerint a kérelemre induló olyan eljárásokban, amelyekben a jogváltozás bejegyzésének alapjául ügyvéd által ellenjegyzett magánokirat szolgál, a jogi képviselet kötelező. Ennek megfelelően az ingatlan adásvételi szerződés ingatlan-nyilvántartási bejegyzésre alkalmasságának további feltétele, hogy a szerződést ügyvéd ellenjegyezze, azaz az ügyvéd az általa készített szerződést aláírásával ellátja, lepecsételi, szárazbélyegzője lenyomatát elhelyezi rajta, valamint feltünteti azon nevét, irodája székhelyét, az ellenjegyzés időpontját és nem utolsó sorban az "ellenjegyzem" megjelölést.

Az ingatlan adásvételi szerződés területén Dr. Bodócs Krisztián ingatlan ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász, valamint Dr. Bodócs Ádám ügyvéd intézi az okiratok precíz, minden jogi szabályozásnak megfelelő megszerkesztését, valamint az Ügyfelek (Eladó és Vevő) teljes körű jogi képviseletét az illetékes Földhivatal előtti ingatlan-nyilvántartási eljárás során.

 

Az okiratszerkesztésen kívül, illetve ahhoz kapcsolódóan már létező ingatlan adásvételi szerződések jogi véleményezését, konzultálását is vállaljuk jogi tanácsadás keretében.

 

 

 

 

 Cégmódosítás


Dr. Bodócs Krisztián ingatlan ügyvéd

H-1076 Budapest, Garay tér 15. II. 23. Tel/fax: 00-36-1-321-3465, e-mail: drbodocs@drbodocs.hu